Uram! Uram! – Diriczi Tibor


A Biblia nyilván mondja, hogy az utolsó napon, amikor Jézus visszajön, hogy elvigye gyülekezetét, sok csalódott keresztyén lesz, aki valóban azt gondolta, hogy bejut a Mennyországba, de ott kell szembesülnie azzal, hogy mégse.

Jézus Krisztus nem hagyott minket bizonytalanságban a felől, hogy kik lesznek azok.
Ha ilyen világosan értelmünkre adja, miért lesznek mégis olyanok, akik ott fognak megdöbbenni? Valóban minden jó szándék meg volt bennük a tekintetben, hogy célba érjenek?

Ha valaki el akar jutni egy városból a másikba, útjelző táblák segítik a tájékozódásban. Útközben is többször van lehetősége arra, hogy ellenőrizze, vajon jó irányba halad-e. Ha látja ugyan, hogy melyik úton kellene haladnia, de talál számára könnyebbet, szimpatikusabbat, és inkább azon halad, akkor nem kell csodálkoznia azon, ha nem ér célba.

A mai keresztyénség nagy része olyan úton halad, amelyik nem visz célba. „Jézus az út” – vallja mindenki, de úgy tűnik, hogy közülük sok mégis másik úton halad, melyet ő maga szintén Jézusnak nevez, de a Biblia nem. „Jézus az Úr” – mondják a keresztyének, mégis sokan közülük másik úrnak szolgálnak.

„Miért mondjátok pedig nékem: Uram! Uram! ha nem mívelitek a miket mondok?” (Lukács 6:46)

Teljes terjedelemben letölthető itt: Uram, Uram

Sandor névjegye

Jézus Krisztus megalkuvás mentes követője. Úttörő, aki a hagyományoktól megtisztított, kevesek által járt úton igyekszik járni, szabaddá téve azt mások számára is. Follower of Jesus Christ in an uncompromised way. Pioneer, who tries to walk on the way of the minority, cleansed from traditions, making it clear for others to walk on, as well.
Kategória: Keresztyénség, Tanítások, utolsó idők
Címke: , , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A tetszés kifejezése a post végén lévő Tetszés gombbal lehetséges, amihez regisztrálni kell. Rövid, tömör vélemény írására az alábbi ablakban van lehetőség .